Renewmyday | Zorginnovatie (2024)

Probleemstelling

Veel (jong)volwassenen kampen met mentale problemen (ruim 50% bron: Trimbos 2023). Oorzaken zijn sociale & prestatiedruk, overprikkeling, macro-economische problemen zoals huisvesting, studieschuld en het klimaat. Het onmachtige gevoel leidt tot allerlei symptomen zoals twijfel, schuld, schaamte en angst. Gevolgen: uitval door ziekte en productiviteitsverlies.

Oplossing

Door ontsluiting van interactieve content in een dynamisch Programma en 1:1 toegang tot experts wordt een laagdrempelig, interactief platform geboden aan (jong)volwassenen om met een vitalere mindset veerkrachtiger en productiever in het leven te staan.

VWS-missies

Via onderwijs, bedrijven en verschillende platformen wordt in brede zin een laagdrempelige, preventieve leefstijl aangeboden aan (jong)volwassenen ter bevordering van een vitale mindset, daarbij ondersteund door een breed scala van experts (zoals beweeg, adem, mindsetcoaches, voedings-, en slaapdeskundigen, waarmee ook psychologen, praktijkondersteuners ontlast worden).

Doelgroep

(jong)volwassenen 18-35 jaar. Er zijn meer dan 3 miljoen (jong) volwassenen in de leeftijd van 18-35 jaar in NL. Om deze doelgroep zoveel mogelijk te betrekken bij de verdere ontwikkeling van ons platform en onze Programma's worden er pilots gedraaid met deze doelgroep en werken we vrijwel uitsluitend met mensen die deel uit maken van deze doelgroep. Alle onlinemarketing, content creation, ICT wordt gedaan door (jong) volwassenen. De deelnemers in onze Pilotgroepen komen uit deze leeftijdsgroep.

Verlaging zorgkosten

Doordat onze lifeline middels optimalisatie van vitaliteit niet alleen de mentale veerkracht bevordert, maar ook de algehele vitaliteit zullen de zorgkosten door het breed inzetten van onze app verminderen. Onze innovatie kan heel goed worden ingezet als online ondersteuning, ter ondervanging van wachtlijsten bij de GGZ, maar bij mensen in herstel, alsmede ter verdere ondersteuning van psychologische hulpverlening omdat het om een laagdrempelig programma gaat dat toeziet op verbetering van het algeheel welbevinden dankzij een bewustere leefwijze met toegang tot andere experts dan alleen psychologen.

Verdienmodel

Kostprijs is € 12 per gebruiker en de opbrengst gemiddeld € 8. Break even naar verwachting in 2026.

Geïnvesteerd vermogen

€ 100 duizend-1miljoen

Concurrentie

Er zijn vele aanbieders die zich gespecialiseerd hebben in 1 domein. Het gaat hier vaak om 1-pitters dan wel experts in 1 domein, die een schaalbaar model hebben ontwikkeld. Denk aan Meditation Moments, Headspace, Better Sleep, Myfitnesspal, Iam, Noom, Simpleplan, Moodfit. Zonder innovatie blijft het probleem van gebrekkige mentale gezondheid (jong)volwassenen bij GGZ, Huisarten, ed liggen en bij meer eenzijdige apps en oplossingen. Waar de innovatie wordt ingezet is er sprake van minder zorgkosten idvv psychologische en andere verzekerde therapeutische hulp omdat de mentale weerbaarheid preventief wordt verhoogd dankzij de Renewmyday leefstructuur.

Unieke kenmerken

nnovatief is de benadering van mentale gezondheid via vitaliteit. Elke vitaliteitsscore geeft direct inzicht in de 5 belangrijkste vitaliteitspijlers (bewegen, slapen, eten, ademen en reflecteren) die dan intensiever kunnen worden ingezet om de vitaliteit en daarmee de mentale gezondheid te optimaliseren. En het bieden van waar nodig mentale support middels ademhalingstherapeuten, neurowetenschappers, mindset coaches, fysiotherapeuten ter aanvulling op de traditionele inzet van psychologen.

Intellectueel eigendom

IP van platform en content is geheel in eigendom van Renewmyday. I

Organisatie

Trademark Renewmyday

Beschrijving pilotfase

We testen het Programma met groepen (jong)volwasenen, Acquisitie vindt plaats via onderwijsinstellingen, samenwerkingen met studentenverenigingen en bedrijven waar young professionals werken, social media en advertisem*nt.

Betrokken partners

Samen met onze experts hosten we wekelijkse webinars als extra ondersteuning van onze programma's. Er vinden uitgebreide in/outtakes plaats ter evaluatie. Wij zijn in gesprek met enkele Huisartsen, Ggz-psychologen, Jongeren experts om te kiujkenewaar en hoe ons Programma nog beter kan worden ingezet.

Aantal gebruikers pilot

11-100

Onderzoeksresultaten

Dat vooral het bewustwordingsaspect heel belangrijk om een verandering in te zetten.
Dat onze 5 pijlers hele bruikbare, duidelijke dragers zijn om je structureel beter gaan voelen.
Dat het communityaspect als positief wordt ervaren.
Dat ondersteuning experts op prijs wordt gesteld.

Implementatiestrategie

Er staat een platform met volledig geautomatiseerd registratie, betalings-, en deelname aan het Programma. Tweetalig in EN en NL. Staat al een half jaar live en wordt gebruikt. Dankzij het werken met de groepen jong(volwassenen) kunnen we ons programma steeds beter maken en onze propositie als een olievlek verspreiden.

Reeds in gebruik

Ons programma is dus reeds in gebruik

Behaalde prestaties of gewonnen awards

Onze belangrijkste prestatie is de groep experts die we hebben verzameld en de unieke content die we hebben gecreëerd met hun, wat we hebben samengebracht in een laagdrempelig programma in het NL en EN. Alles volledig online dus schaalbaar en laagdrempelig. We hebben zo'n 100 mensen door het Programma gehad met mooie feedback.

Productontwikkeling

SOS chatbot functie met experts
Verdere personalisatie programma
App (zijn nu (web)app
Inzicht data (interessant voor onderzoek mentale gezondheidsverbetering door leefstijl)

Internationale ambitie

Ons programma en de site zijn volledig Engelstalig en kunnen zo worden ingezet in het buitenland.
De helft van onze experts is niet-Nederlands

Omzet

€ 0-10k

Renewmyday | Zorginnovatie (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Velia Krajcik

Last Updated:

Views: 6682

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Velia Krajcik

Birthday: 1996-07-27

Address: 520 Balistreri Mount, South Armand, OR 60528

Phone: +466880739437

Job: Future Retail Associate

Hobby: Polo, Scouting, Worldbuilding, Cosplaying, Photography, Rowing, Nordic skating

Introduction: My name is Velia Krajcik, I am a handsome, clean, lucky, gleaming, magnificent, proud, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.