Verbinding maken met Wi-Fi op een Samsung-tv (2024)

Hoewel een tv waarschijnlijk goed zal functioneren zonder internetverbinding als je een kabelabonnement hebt, zijn Amerikaanse gebruikers begonnen over te schakelen naar online streamingplatforms. Als je geen streamingdienst-dongle zoals Roku hebt, heb je rechtstreeks vanaf de tv toegang tot je wifi-thuisnetwerk nodig om je favoriete programma's online te bekijken.

Verbinding maken met Wi-Fi op een Samsung-tv (1)

In dit artikel leert u hoe u uw Samsung-tv met Wi-Fi kunt verbinden.

Hoe u uw Samsung-tv met Wi-Fi kunt verbinden

Om uw Samsung Smart TV met het internet te verbinden, kunt u deze eenvoudig op uw Wi-Fi-netwerk instellen. Deze integratie geeft uw tv draadloze internettoegang, waardoor u toegang krijgt tot verschillende online functies, waaronder webapps, streamingdiensten en software-updates voor eenvoudiger probleemoplossing.

Verbinding maken met Wi-Fi op een Samsung-tv (2)

Hier ziet u hoe u dat kunt doen.

1. Schakel uw Samsung-televisie in

Verbinding maken met Wi-Fi op een Samsung-tv (3)

Zet uw Samsung TV aan door op de aan/uit-knop op de afstandsbediening of op de TV zelf te drukken.

2. Druk op de MENU-knop op uw afstandsbediening

Verbinding maken met Wi-Fi op een Samsung-tv (4)

Om toegang te krijgen tot het menu, drukt u op de knop “Menu” op uw afstandsbediening. Als alternatief kunt u de “Home”-knop of “SmartHub” gebruiken om naar het Home-menu te gaan. Houd er rekening mee dat Samsung verschillende tv-modellen aanbiedt, en hoewel deze methode over het algemeen van toepassing is op de meeste nieuwe modellen, kan uw specifieke model verschillende menu-opties hebben.

3. Kies “Algemene” instellingen

Verbinding maken met Wi-Fi op een Samsung-tv (5)

Dit brengt u meestal naar een menu of scherm waar u algemene of systeembrede instellingen en voorkeuren kunt wijzigen. In de menustructuur vindt u onder “Algemeen” de meeste instellingen met betrekking tot de werking van het apparaat of de applicatie.

4. Ga naar “Netwerk”

Verbinding maken met Wi-Fi op een Samsung-tv (6)

U moet naar de sectie "Netwerk" gaan, wat betekent dat u het menu-item of de optie met het label "Netwerk" moet kiezen in de interface van uw apparaat of applicatie. Dit brengt u meestal naar een menu of scherm waar u netwerkgerelateerde instellingen zoals Wi-Fi, Ethernet of internetconnectiviteitsopties kunt instellen en beheren.

5. Kies “Open netwerkinstellingen”

Verbinding maken met Wi-Fi op een Samsung-tv (7)

Als u deze optie niet kunt vinden, zoek dan naar “Netwerkinstellingen” omdat de menu-opties kunnen verschillen, afhankelijk van uw specifieke model en softwareversie.

6. Ga verder door “Draadloos” te kiezen als netwerktype

Verbinding maken met Wi-Fi op een Samsung-tv (8)

Nadat u dit hebt geselecteerd, ziet u een lijst met beschikbare draadloze netwerken op het scherm. Als u het gewenste netwerk niet kunt vinden, probeer dan uw Wi-Fi-hotspot opnieuw op te starten om het netwerk te laten verschijnen.

Houd er rekening mee dat smart tv-modellen uit 2018, zoals NU7100, NU710D, NU7300 en NU730D, alleen verbinding kunnen maken met draadloze 2,4 GHz-netwerken. Proberen om deze modellen aan te sluiten op een 5 GHz-netwerk zal niet werken voor internettoegang. Modellen uit 2019 en later kunnen echter werken met zowel 5 GHz- als 2,4 GHz-netwerken, waardoor u meer flexibiliteit krijgt in uw netwerkopties.

7. Selecteer uw Wi-Fi-netwerk

Verbinding maken met Wi-Fi op een Samsung-tv (9)

Als uw Wi-Fi-netwerk een wachtwoord vereist, ziet u een pop-upvenster met een veld waarin u het wachtwoord kunt invoeren.

Als u onlangs een internetmodem of router bij u thuis heeft geïnstalleerd, bevinden de standaard Wi-Fi-naam (SSID) en het wachtwoord zich op de achterkant van de router.

8. Voer uw wachtwoord in en selecteer “Gereed”

Verbinding maken met Wi-Fi op een Samsung-tv (10)

Nadat u het wachtwoord hebt ingevoerd en op 'Gereed' hebt gedrukt, zal uw Samsung-tv verbinding maken met het opgegeven Wi-Fi-netwerk. Het verifieert het wachtwoord en communiceert met de Wi-Fi-router om een veilige verbinding tot stand te brengen.

9. Als u het bericht “Succes” ontvangt, selecteert u “OK”

Verbinding maken met Wi-Fi op een Samsung-tv (11)

Zodra u dit doet, wordt uw tv aangesloten en kunt u alle diensten en functies gebruiken waarvoor een internetverbinding nodig is, waardoor uw kijk- en entertainmentervaring beter wordt.

Sommige tv's geven dit bericht niet weer, maar maak je geen zorgen als je het niet ziet.

Waarom kan mijn tv geen Wi-Fi-verbinding tot stand brengen?

Er zijn een paar mogelijke redenen waarom uw tv geen verbinding kan maken met Wi-Fi. Hier zijn enkele manieren om de meest voorkomende problemen met Wi-Fi-connectiviteit op te lossen.

Controleer de internetverbinding

Zorg ervoor dat uw internet op andere apparaten werkt. Als dit niet het geval is, neem dan contact op met uw internetprovider om eventuele verbindingsproblemen op te lossen.

Bekijk de netwerkinstellingen van uw tv

Ga naar de Wi-Fi-instellingen van uw tv en zorg ervoor dat deze is verbonden met het juiste Wi-Fi-netwerk. Controleer ook het wachtwoord dat u heeft ingevoerd.

Controleer de Wi-Fi-signaaldekking

Gebruik uw telefoon om te zien hoe sterk het Wi-Fi-signaal in de buurt van uw tv is. Als uw tv ver van de router verwijderd is, heeft deze mogelijk een zwakke verbinding. Probeer de router dichter bij de tv te plaatsen of gebruik een Wi-Fi-versterker om het signaal te verlengen.

Start uw router en tv opnieuw op

Soms is het oplossen van verbindingsproblemen net zo eenvoudig als het opnieuw opstarten van zowel uw router als de tv. Begin met het uitschakelen van uw router, wacht even en zet hem vervolgens weer aan. Schakel op dezelfde manier uw tv uit, wacht even en zet hem vervolgens weer aan. Dit eenvoudige proces kan helpen bij verbindingsproblemen.

Controleer op software-updates

Zoek naar beschikbare software-updates voor uw tv en installeer deze indien nodig. Software-updates pakken vaak Wi-Fi-verbindingsproblemen aan.

Als geen van de bovenstaande stappen werkt, neem dan contact op met de klantenservice van de fabrikant van uw tv voor persoonlijk advies op basis van uw tv-model en netwerkconfiguratie. Ze kunnen een specifiekere oplossing voor uw probleem bieden.

Hoe weet ik of mijn tv op Wi-Fi staat?

Een overweldigende meerderheid van moderne Samsung-tv's kan rechtstreeks uit de doos verbinding maken met Wi-Fi, zonder externe onderdelen. Als u echter een ouder apparaat heeft, kunt u als volgt controleren of uw tv Wi-Fi-mogelijkheden heeft.

Controleer de technische specificaties van de tv

Zoek de technische details van uw tv-model op in de gebruikershandleiding of online. Controleer of er Wi-Fi-connectiviteit wordt vermeld in de functies of specificaties.

Ontdek TV-instellingen

Ga naar het instellingenmenu van uw tv en zoek het gedeelte met netwerk- of verbindingsinstellingen. Als uw tv Wi-Fi heeft, zou er een optie moeten zijn om een draadloze verbinding tot stand te brengen.

Zoek naar Wi-Fi-pictogrammen

Sommige tv's kunnen pictogrammen op het scherm weergeven, zoals een Wi-Fi-symbool of een draadloos netwerksymbool. Als u een van deze pictogrammen ziet, geeft dit aan dat er Wi-Fi beschikbaar is.

Probeer een mobiele app

Bepaalde tv-merken (bijvoorbeeld Samsung, LG) bieden mobiele apps om tv-instellingen te beheren en te openen. Download de app voor uw tv en controleer of er een functie is die de Wi-Fi-status weergeeft.

Neem contact op met de klantenondersteuning

Als u de benodigde informatie niet kunt vinden, ga dan naar de website van de fabrikant of neem contact op met hun klantenondersteuning voor specifieke informatie over de Wi-Fi-mogelijkheden van uw tv-model.

Houd er rekening mee dat het proces kan variëren afhankelijk van het merk en model van uw tv, maar deze stappen moeten u helpen bepalen of uw tv Wi-Fi heeft.

Veelgestelde vragen

Kan ik een bekabelde verbinding gebruiken in plaats van Wi-Fi?

Voor de meeste tv's kunt u een Ethernet-kabel gebruiken om een bekabelde verbinding tot stand te brengen. Sluit eenvoudigweg het ene uiteinde van de Ethernet-kabel aan op uw tv en het andere uiteinde op uw router of modem.

Heb ik een Samsung-account nodig om verbinding te maken met het internet op mijn Smart TV?

Hoewel een Samsung-account niet vereist is voor basisinternetverbindingen, kan dit wel nodig zijn voor bepaalde Smart TV-functies, app-downloads en gepersonaliseerde inhoudsaanbevelingen.

Uw Samsung-tv verbinden met Wi-Fi: een samenvatting voor een probleemloze ervaring

Door uw Samsung Smart TV op uw Wi-Fi-netwerk aan te sluiten, profiteert u van het gemak van draadloze internettoegang. Dit opent een wereld aan mogelijkheden, waaronder webapps, streamingdiensten en meer. Door de stappen en tips in deze handleiding te volgen, kunt u uw tv-kijkervaring verbeteren en genieten van de eindeloze amusem*ntsmogelijkheden van het digitale tijdperk.

Heeft u uw Samsung-tv ooit met Wi-Fi verbonden? Zo ja, heeft u een van de tips en trucs uit dit artikel gebruikt? Laat het ons weten in de opmerkingen hieronder.

Disclaimer: sommige pagina's op deze site kunnen een affiliatielink bevatten. Dit heeft geen enkele invloed op onze redactie.

Verbinding maken met Wi-Fi op een Samsung-tv (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Velia Krajcik

Last Updated:

Views: 6259

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Velia Krajcik

Birthday: 1996-07-27

Address: 520 Balistreri Mount, South Armand, OR 60528

Phone: +466880739437

Job: Future Retail Associate

Hobby: Polo, Scouting, Worldbuilding, Cosplaying, Photography, Rowing, Nordic skating

Introduction: My name is Velia Krajcik, I am a handsome, clean, lucky, gleaming, magnificent, proud, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.