Samsung Galaxy Watch 6 (Classic) kopen (2024)

Als je overweegt een Samsung Galaxy Watch 6 (Classic) te kopen, dan vind je hieronder alle informatie die je nodig hebt. Lees over onze ervaringen, check het laatste nieuws, en vind de scherpste Watch 6 deals.

Tip: check ook al het laatste Galaxy Watch 6 nieuws

Samsung Galaxy Watch 6 (Classic) kopen (1)

Samsung Galaxy Watch 6 (Classic): dit moet je weten

Met de Samsung Galaxy Watch 6 serie brengen de Zuid-Korea weer het geliefde ‘Classic' model terug. Dit is een smartwatch met Samsung's unieke draairing om de interface te bedienen. Deze ring is van roestvrij staal, de body van de horloges zelf is van aluminium.

De nieuwe Watch 6 en Watch 6 Classic zijn in feite een verversing van de populaire Watch 4 modellen. De horloges hebben een snellere processor dan hun voorgangers: de Exynos W930. Er is 2GB RAM en 16GB interne opslagcapaciteit op het horloge zelf. Bovendien hebben alle modellen een (iets) grotere accu gekregen.

Natuurlijk heb je bij zowel de Watch 6 als de Watch 6 Classic keuze uit twee maten: 40 en 44 mm respectievelijk 43 en 47mm. Beide zijn bedekt met saffierglas, voor extra bescherming. Qua software belooft Samsung betere slaaptracking en meer gepersonaliseerde fitnessfuncties. Daarvoor stopt Samsung nieuwe infrarood-sensoren.

Galaxy Watch 6 Classic

Uiteraard zijn de nieuwe Watch-modellen weer behoorlijk waterdicht, zodat je er ook mee kunt zwemmen (maar niet diep duiken). De nieuwe horloges draaien direct op de One UI Watch 5 interface, die bovenop het WearOS 4 besturingssysteem ligt. Voor deze software belooft Samsung weer vier jaar upgrade voor WearOS en One UI.

Meer weten? Check dan onze uitgebreide Samsung Galaxy Watch 6 (Classic) review!

Galaxy Watch 6 (Classic) prijzen en pre-order

Samsung bracht de Galaxy Watch 6 officieel op 11 augustus uit. Je kunt ‘m in Nederland kopen in het grijs, goud of zilver, vanaf €319 (40mm) of €349 voor het 44mm model. De Watch 6 Active in zwart of zilver kost €419 (43mm) of €449 (47mm).

Check nu direct zelf de deals bij de Samsung Shop HIER. Daar krijg je ‘m nu met de Fabric Band cadeau. Tevens krijg je direct €50 (Watch 6) of €70 (Classic) korting, én voor nop een upgrade naar het model met 4G.

Ook leuk: je kunt de Galaxy Watch 6 4G nu gratis bij de Galaxy Z Flip 5 of Z Fold 5 krijgen. Zie daarvoor de pre-order deals bij KPN en T-Mobile!

Eerdere berichtgeving (13 maart):

Het is maar de vraag of Samsung straks een Pro versie van de Galaxy Watch 6 uit gaat brengen. Het lijkt er eerder op dat de Zuid-Koreanen kiezen voor een oude, vertrouwde Classic uitvoering – naast het ‘standaard' model.

Samsung Galaxy Watch 6: mogelijk weer een Classic variant

In 2022 bracht Samsung de Galaxy Watch 5 in feite uit twee modellen: 40mm, 44mm, en een 45mm Pro variant. Dat was een koerswijziging ten opzichte van de Watch 4 serie. Deze verscheen als standaard uitvoering in 40 en 44mm, en als Classic variant in 42 en 46mm. Het lijkt erop dat de Watch 4 serie als blauwdruk geldt voor de aankomende Watch 6 serie.

Dat blijkt in eerste instantie vooral uit de codenamen die Samsung voor de Watch 6 gebruikt. De twee uitvoeringen gaan door het leven als de Wise6 en de Fresh6. Ter herinnering: de Watch 4 was de Fresh, terwijl de Watch 4 Classic de codenaam Wise droeg. Van zowel de Wise6 als de Fresh6 zijn kleine en grote varianten in ontwikkeling.

Maar dat is niet alles. Eerder zagen we al dat de de batterijen van de Watch 6 wat groter zijn dan die van voorgaande horloges. Om precies te zijn ging het om de batterijen van de horloges met modelnummers SM-R93x en SM-R94x. Inmiddels is ook de batterij van een horloge met modelnummer SM-R95x opgedoken.

Uit de bijbehorende informatie van de accu met productcode EB-BR955ABY blijkt dat het niet gaat om de accu van een Pro versie. Daarvoor is de capaciteit simpelweg te gering. De batterij van deze SM-R95x heeft namelijk dezelfde capaciteit als die van de SM-R93x: 300 mAh. De Watch 5 Pro heeft een capaciteit van maar liefst 590 mAh. Aanvulling: inmiddels is vanuit Chinese keuringsinstanties ook de accucapaciteit van de SM-R96x opgedoken: 417 mAh rated. Dat is dus hetzelfde als de SM-R94x – en bevestigt indirect dat de SM-R95x en SM-R96x eerder Classic modellen zijn, en geen Pro-uitvoeringen.

Samsung Galaxy Watch 6 (Classic) kopen (2)

Helemaal geen Galaxy Watch 6 Pro?

Uiteraard is daarmee niet gezegd dat Samsung géén Watch 6 Pro uit gaat brengen náást de Watch 6 en de Watch 6 Classic. Bovendien valt ook niet helemaal uit te sluiten dat Samsung simpelweg de Pro naam op het Classic model plakt. Dat zou, door de veel kleinere accu, een wat verwarrende move zijn, maar uitsluiten doen we het niet.

De komende weken duikt ongetwijfeld nog meer informatie op over verschillende onderdelen van de aankomende smartwatch serie.

Samsung Galaxy Watch 6 (Classic) kopen (3)

De accu van de Galaxy Watch 6 Classic SM-R95x: EB-BR955ABY

Eerdere berichtgeving (1 maart):

Galaxy Watch 6 batterijen: iets groter

De reguliere Samsung Galaxy Watch 6 batterijen worden een fractie groter dan die in de Galaxy Watch 5. Dat blijkt uit certificaties in Samsung's thuisland Zuid-Korea.

Het is al even duidelijk dat Samsung druk bezig is met de ontwikkeling van de volgende generatie smartwatches – de Galaxy Watch 6. Recent doken geruchten op over een vernieuwd design, met gebogen glas. Verdere details blijven vooralsnog schaars. Toch komen we nu meer te weten over een ander belangrijk onderdeel: de accu.

In Zuid-Korea liet Samsung namelijk alvast de accu's certificeren van de twee basismodellen. Deze verschijnen straks onder de modelnummers SM-R93x en SM-R94x. De eerste is het 40 millimeter model. De accu daarvan draagt productcode EB-BR935ABY, en is te zien op deze foto:

Samsung Galaxy Watch 6 (Classic) kopen (4)

Hoewel de scherpte van de afbeelding te wensen over laat, is net te zien dat deze batterij een typische (geadverteerde) capaciteit heeft van 300 mAh. De rated capaciteit bedraagt 295 mAh. Bij de 40 mm versie van de Watch 5 zijn deze capaciteiten respectievelijk 284 en 276 mAh.

De tweede batterij is bestemd voor de 44 millimeter versie van de Watch 6, en draagt productcode EB-BR945ABY. Ook deze poseert voor een foto van matige kwaliteit:

Samsung Galaxy Watch 6 (Classic) kopen (5)

Hier zien we dat de typische, geadverteerde capaciteit 425 mAh bedraagt. De rated capaciteit lijkt 412 mAh te zijn, al is dat een beetje gokken op basis van pixels. De vergelijkbare Watch 5 heeft een typische capaciteit van 410 mAh, en een rated capaciteit van 397 mAh.

Beide Watch 6 modellen krijgen dus een accu die een klein beetje groter is dan hun respectievelijke voorgangers.

Aanvulling 17-3: de rated van de grotere Watch 6 versies – normaal en Classic, SM-R94x en SM-R96x – is dus 417 mAh. Dat blijkt uit Chinese certificaties:

Is er ook een Galaxy Watch 6 Pro?

Wat we vandaag nog niet te weten komen, is of Samsung wederom een Pro-model aan de nieuw line-up toevoegt. De Galaxy Watch 5 Pro is het horloge met verreweg de grootste accucapaciteit: 590 mAh. Een Watch 6 Pro zou hier dus zomaar over de 600 mAh kunnen gaan – mits hij bestaat. En dát kunnen we vooralsnog dus niet bevestigen.

Samsung Galaxy Watch 6 (Classic) kopen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Porsche Oberbrunner

Last Updated:

Views: 5870

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Porsche Oberbrunner

Birthday: 1994-06-25

Address: Suite 153 582 Lubowitz Walks, Port Alfredoborough, IN 72879-2838

Phone: +128413562823324

Job: IT Strategist

Hobby: Video gaming, Basketball, Web surfing, Book restoration, Jogging, Shooting, Fishing

Introduction: My name is Rev. Porsche Oberbrunner, I am a zany, graceful, talented, witty, determined, shiny, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.