Mooiste Apple Watch Faces | 🏆 Top 10 [2024] (2024)

De Apple Watch is een populaire smartwatch met veel mogelijkheden. Een van de leukste features is het kiezen van een unieke watch face, het eerste scherm dat je ziet wanneer je naar je horloge kijkt.

Er zijn tal van mooie watch faces beschikbaar, zowel van Apple zelf als van derde partijen, en je kunt er ook nog voor kiezen om er zelf een te maken!

📖 Inhoudsopgave

🕙 Watch faces op Apple Watch instellen

Er zijn verschillende manieren om op je Apple Watch een watch face te kiezen om het horloge te personaliseren.

Als je op de Digital Crown drukt ga je naar je wijzerplaten. Swipe dan het scherm naar links of rechts om de watch faces te zien die je hebt toegevoegd. Om meer wijzerplaten aan je collectie toe te voegen veeg je naar rechts tot je de “Voeg toe” knop ziet.

Je kunt ook watch faces instellen via de Apple Watch-app op je iPhone. Ga naar de tab “Mijn horloge” en tik op “Watch faces”. Hier voeg je je favoriete wijzerplaten toe en kun je huidige wijzerplaten verwijderen of bewerken.

Als je op een watch face tikt, kun je kiezen uit verschillende stijlen en aanpassen welke gegevens worden weergegeven, zoals de tijd, datum, weer, activiteiten en meer.

Je kunt ook meerdere watch faces toevoegen aan je horloge en ze gemakkelijk wisselen door op het scherm van je horloge te tikken en te tappen op “Bewerken”.

🏆 Top 10 mooiste Watch Faces

Er zijn talloze Apple Watch Faces om uit te kiezen, voor iedere stijl en voorkeur is er wel een passende wijzerplaat te vinden. We hebben onze 10 favorieten hieronder op een rijtje gezet.

Wil je de volledige lijst van Apple Watch Faces bekijken? Dat kan op de website van Apple.

Infograph Modular

De Infograph Modular watch face is een van de meest populaire watch faces van Apple.

Het heeft een aantal verschillende “complicaties”, ofwel kleine widgets met informatie zoals de tijd, weersvoorspelling, activiteiten en meer.

Je kunt ook kiezen uit verschillende kleuren en stijlen, zoals een analoge wijzerplaat of een digitaal scherm.

De Infograph Modular watch face is geschikt voor mensen die graag veel informatie op hun horloge willen zien, maar ook voor degenen die gewoon houden van een mooie, opvallende watch face.

Mooiste Apple Watch Faces | 🏆 Top 10 [2024] (1)

X-Large

De X-Large watch face is een eenvoudige, maar opvallende watch face met grote, leesbare letters voor de tijd en de datum.

Er zijn ook kleinere complicaties beschikbaar voor bijvoorbeeld het weer en activiteiten. Deze watch face is ideaal voor mensen die graag een duidelijke, leesbare klok op hun horloge willen, zonder al te veel afleiding.

De X-Large watch face is ook geschikt voor mensen met een minder goed zicht, omdat de letters zo groot zijn.

Mooiste Apple Watch Faces | 🏆 Top 10 [2024] (2)

California

De California watch face is een klassieke watch face met een analoge wijzerplaat en een digitale klok.

Er zijn verschillende kleuren en stijlen beschikbaar, en je kunt ook complicaties toevoegen zoals het weer, activiteiten en meer.

Deze watch face is geschikt voor mensen die houden van een klassieke, elegante stijl en graag de tijd op een analoge manier willen zien.

Mooiste Apple Watch Faces | 🏆 Top 10 [2024] (3)

Kaleidoscope

De Kaleidoscope watch face is een leuke, kleurrijke watch face met een patroon dat verandert wanneer je je pols beweegt.

Er zijn ook kleinere complicaties beschikbaar, zoals de tijd en de datum. Deze watch face is ideaal voor mensen die houden van opvallende, kleurrijke horloges en graag iets unieks willen.

Mooiste Apple Watch Faces | 🏆 Top 10 [2024] (4)

Photos

Met de Photos watch face kun je een foto van je eigen keuze instellen als achtergrond van je watch face.

Je kunt ook kiezen uit verschillende stijlen en complicaties, zoals de tijd, datum, weer en activiteiten.

Deze watch face is geschikt voor mensen die houden van persoonlijke, unieke horloges en graag een foto van hun keuze op hun horloge willen zien.

Mooiste Apple Watch Faces | 🏆 Top 10 [2024] (5)

Solar Dial

De Solar Dial watch face is een prachtige watch face met een zonnewijzer-achtige stijl en animaties die veranderen naargelang de tijd van de dag.

Je kunt ook complicaties toevoegen, zoals de tijd, datum, weer en activiteiten.

Deze watch face is geschikt voor mensen die houden van artistieke horloges en graag een unieke wijzerplaat hebben.

Mooiste Apple Watch Faces | 🏆 Top 10 [2024] (6)

Numerals Mono

De Numerals Mono watch face is een minimalistische watch face met grote, leesbare cijfers voor de tijd en de datum.

Er zijn ook kleinere complicaties beschikbaar, zoals het weer en activiteiten.

Deze watch face is geschikt voor mensen die houden van eenvoudige, minimalistische horloges en graag een duidelijke, leesbare klok op hun horloge willen.

Mooiste Apple Watch Faces | 🏆 Top 10 [2024] (7)

Motion

De Motion watch face is een leuke watch face met bewegende animaties die veranderen naargelang de tijd van de dag.

Je kunt ook complicaties toevoegen, zoals de tijd, datum, weer en activiteiten.

Deze watch face is geschikt voor mensen die houden van opvallende, bewegende horloges en graag iets willen hebben dat uniek en leuk is.

Mooiste Apple Watch Faces | 🏆 Top 10 [2024] (8)

Mickey Mouse

Voor de fans van Disney is de Mickey Mouse watch face een leuke optie.

Deze watch face heeft een analoge wijzerplaat met Mickey Mouse als wijzer, en je kunt ook complicaties toevoegen zoals de tijd, datum, weer en activiteiten.

Deze watch face is geschikt voor mensen die houden van Disney en graag een leuk, opvallend horloge willen hebben.

Mooiste Apple Watch Faces | 🏆 Top 10 [2024] (9)

Color

De Color watch face is een eenvoudige, maar opvallende watch face met grote, leesbare cijfers voor de tijd en een kleurrijke achtergrond.

Je kunt ook complicaties toevoegen, zoals het weer en activiteiten.

Deze watch face is geschikt voor mensen die houden van opvallende, kleurrijke horloges en graag iets willen hebben dat uniek en opvallend is.

Mooiste Apple Watch Faces | 🏆 Top 10 [2024] (10)

🎨 Zelf een Watch Face maken

Naast de vele watch faces die beschikbaar zijn in de Apple Watch-app, is het ook mogelijk om zelf een watch face te maken.

Dit doe je via de “Bewerken”-knop op het scherm van je horloge. Tik hierop en vervolgens op “Nieuwe” om een nieuwe watch face te maken.

Kies uit verschillende sjablonen, zoals analoog, digitaal of foto’s, en voeg vervolgens kleuren, stijlen en je favoriete complicaties toe naar eigen wens. Je kunt dan in één oogopslag alle informatie zien die voor jou het belangrijkst is.

Zo kun je bijvoorbeeld een analoge watch face maken met een zwarte wijzerplaat en zilveren wijzers, of een digitaal scherm met grote, leesbare cijfers en een kleurrijke achtergrond.

Je kunt ook eigen foto’s uit je fotobibliotheek gebruiken als achtergrond voor je watch face. Dit is een leuke manier om je horloge helemaal naar je eigen smaak te personaliseren, bijvoorbeeld met een foto van je favoriete vakantiebestemming of je huisdier.

Je zelfgemaakte Watch Face toevoegen

Als je klaar bent met het maken van je watch face, voeg deze dan toe aan je horloge door op “Toevoegen” te tappen.

Je kunt ook meerdere watch faces maken en ze gemakkelijk wisselen door op het scherm van je horloge te tikken en te tappen op “Bewerken”. Tik op de “+”-knop om nieuwe watch faces toe te voegen, of sleep watch faces naar de gewenste volgorde.

Zo kun je gemakkelijk tussen verschillende watch faces wisselen en je horloge naar eigen smaak personaliseren.

Mooiste Apple Watch Faces | 🏆 Top 10 [2024] (11)

Je zelfgemaakte Watch Face delen

Het is ook mogelijk om je zelfgemaakte watch face te delen met anderen. Dit doe je door naar de tab “Mijn horloge” te gaan in de Apple Watch-app op je iPhone, en vervolgens op “Watch faces” te tappen.

Tik op de watch face die je wilt delen en tik vervolgens op “Deel watch face”. Je kunt de watch face dan delen via iMessage of een andere app naar keuze.

Zo kun je je creativiteit met anderen delen en misschien zelfs wat inspiratie opdoen van andere zelfgemaakte watch faces.

✅ Conclusie

Er zijn tal van mooie watch faces beschikbaar voor de Apple Watch, zowel van Apple zelf als van derden.

Of je nu houdt van klassieke analoge wijzerplaten, minimalistische digitale klokken of kleurrijke patroontjes, er is voor ieder wat wils.

Wil je je Apple Watch nog unieker maken? Kies dan een mooi Apple Watch bandje die past bij jouw (kleding)stijl.Zo kun je je horloge helemaal naar je eigen smaak personaliseren.

Mooiste Apple Watch Faces | 🏆 Top 10 [2024] (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Ignacio Ratke

Last Updated:

Views: 6318

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Ignacio Ratke

Birthday: 1999-05-27

Address: Apt. 171 8116 Bailey Via, Roberthaven, GA 58289

Phone: +2585395768220

Job: Lead Liaison

Hobby: Lockpicking, LARPing, Lego building, Lapidary, Macrame, Book restoration, Bodybuilding

Introduction: My name is Sen. Ignacio Ratke, I am a adventurous, zealous, outstanding, agreeable, precious, excited, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.