Hoe kan ik muziek afspelen met oordopjes met 3.5 mm Jack aansluiting op mijn Samsung smartphone? (2024)

| Patrick Wessels

Tegenwoordig zien we steeds meer Samsung toestellen zonder 3.5mm aansluiting. Dit is erg vervelend voor als je bijvoorbeeld een goede koptelefoon of oordopjes hebt met een 3.5mm jack aansluiting. Waarom heeft Samsung hier voor gekozen en is het uberhaupt nog mogelijk om een 3.5 jack koptelefoon aan te sluiten op deze nieuwe toestellen? Daar gaan we dieper op in deze blog!

Overzicht

1. Waarom heeft Samsung de 3.5mm jack aansluiting weggehaald?

2. Is het mogelijk om je koptelefoon of oordopjes nog aan te sluiten op een Samsung toestel die geen 3,5 Jack mm aansluiting meer heeft?

3. De top drie USB C naar 3.5mm jack adapters op een rijtje

Toen Apple bij de onthulling van de iPhone 7 al liet weten de 3.5mm jack weg te halen, viel de hele wereld over ze heen. Hoe kun je de 3.5mm headset jack nou verwijderen? Dat was de meest gestelde vraag. Samsung was toen de andere grote producent die tot en met 2019 is doorgegaan met het produceren van smartphones met een 3.5mm aansluiting. Maar waar iedereen met vol verbazing naar zit te kijken zijn de gloed nieuwe smartphones van Samsung, die uit het niets allemaal geen 3.5mm jack aansluiting meer hebben. De Samsung Galaxy S20 en de Note 10 zijn de eerste samsung toestellen die geen 3.5mm jack aansluiting hebben. De Samsung Galaxy S21 en de Z Flip 3 hebben ook geen 3.5mm jack aansluiting.

Waarom heeft Samsung de 3,5mm jack aansluiting weggehaald?

Het weg halen van de 3.5mm jack in de Samsung smartphones heeft te maken met de dikte van de toekomstige smartphones. Samsung wil de smartphones zo dun mogelijk maken, maar om dit mogelijk te maken hebben ze meer ruimte nodig om de accucellen in de behuizing van de smartphone te kunnen stoppen. Bij het weghalen van de 3.5mm jack, kan er een dunnere en langwerpige accu in het toestel. Met het eindigen va de 3.5mm jack hoopt Samsung ook de verkoop van de Galaxy Buds te vergroten, waarvan recent nog een nieuw model is uitgekomen. De Smartphones die op dit moment nog op de markt worden gebracht met een 3.5mm jack aansluiting , zullen waarschijnlijk echt een van de laatste zijn.

Is het mogelijk om je koptelefoon of oordopjes nog aan te sluiten op een Samsung toestel die geen 3,5 Jack mm aansluiting meer heeft?

Ja het is mogelijk om je koptelefoon of oordopjes aan te sluiten op een Samsung smartphone zonder 3.5mm jack aansluiting, hier heb je vaak een USB-C naar 3.5mm headset jack adapter voor nodig. Dit zorgt voor de verbinding tussen je smartphone en headset. De nieuwste smartphones beschikken over een USB - C aansluiting. De adapter werkt heel simpel. Je plugt de adapter, ook wel bekend als koppelstuk in je laadaansluiting. Vervolgens plug je de headset of koptelefoon in de adapter. Hierdoor is je smartphone connected met je 3,5mm headset.

Heb je nog geen oordopjes, maar ben je van plan om een bedrade oortjes aan te schaffen? Er zijn ook specifieke oordopjes op de markt gebracht met een USB - C aansluiting. Zoals de onderstaande originele Samsung AKG oortjes.

Hoe kan ik muziek afspelen met oordopjes met 3.5 mm Jack aansluiting op mijn Samsung smartphone? (3)

De top drie USB C naar 3.5mm jack adapters op een rijtje

We hebben de drie beste koppelstukjes op een rijtje gezet en zijn al leverbaar vanaf €9,95!

Hoe kan ik muziek afspelen met oordopjes met 3.5 mm Jack aansluiting op mijn Samsung smartphone? (4)

1. Originele Samsung USB-C naar 3.5mm Headset Jack Adapter Wit

De beste adapter van USB - C naar 3.5MM voor Samsung toestellen is de originele adapter. Deze is al leverbaar voor een zacht prijsje. De Originele 'Ultra High Quality Audio' USB-C naar 3.5mm Headset Jack Adapter van Samsung heeft een compact design en is slechts 10 centimeter lang. Hierdoor is het koppelkabeltje gemakkelijk mee te nemen onderweg en te bewaren in je tas of jaszak. Uit onze reviews van klanten blijkt dat klanten meer dan tevreden zijn over dit originele product.

Hoe kan ik muziek afspelen met oordopjes met 3.5 mm Jack aansluiting op mijn Samsung smartphone? (5)

2. Baseus USB-C to 3.5mm headphone Jack Donker Grijs

Deze USB - C naar 3.5mm jack adapter is geproduceerd door Baseus. Deze lijkt veel op de bovenstaande, alleen het koppelstukje is iets langer. Het product functioneert hetzelfde alleen is niet origineel van Samsung.

Hoe kan ik muziek afspelen met oordopjes met 3.5 mm Jack aansluiting op mijn Samsung smartphone? (6)

3. Witte Universele USB-C naar USB-C + Audio Jack Adapter

Met de bovenstaande adapters kun je alleen muziek luisteren. Echter is het niet mogelijk om tegelijkertijd je toestel op te laden, omdat je de aansluiting gebruikt voor de adapter. Met dit product is dit wel mogelijk, alleen is iets duurder dan de bovenstaande twee adapters. Let er wel op dat er steeds meer telefoons draadloos worden opgeladen, dus in principe is het wel mogelijk.

Advies bij het aanschaffen van de handige adapter

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over het product. Die horen wij dan ook graag, je kunt hieronder reageren of contact opnemen met onze klantenservice. Bekijk hier alle telefoonadapters. Alle producten worden bij GSMpunt kosteloos verzonden en je hebt 30 dagen de bedenktijd.

Heb je een iPhone? Daar hebben we ook speciale adapters voor! Lees hier ons blog hoe je met een iPhone tussenstuk bedrade oortjes of koptelefoons kan aansluiten.

Hoe kan ik muziek afspelen met oordopjes met 3.5 mm Jack aansluiting op mijn Samsung smartphone? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dong Thiel

Last Updated:

Views: 5622

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dong Thiel

Birthday: 2001-07-14

Address: 2865 Kasha Unions, West Corrinne, AK 05708-1071

Phone: +3512198379449

Job: Design Planner

Hobby: Graffiti, Foreign language learning, Gambling, Metalworking, Rowing, Sculling, Sewing

Introduction: My name is Dong Thiel, I am a brainy, happy, tasty, lively, splendid, talented, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.